22/07/2022

Ja s’han presentat més de 50 propostes als pressupostos participatius 2023 de l’Ajuntament de Calafell

Últims dies per a presentar idees i iniciatives: el termini acaba el dia 29 de juliol

Els pressupostos participatius de l’Ajuntament de Calafell per a l’any 2023 han rebut ja més de 50 propostes de la ciutadania. A una setmana que acabi el període de presentació d’iniciatives, que finalitza el proper 29 de juliol, les recollides enguany freguen les de l’any passat. Poden veure’s al portal de participació Decidim Calafell.

La major part de les propostes registrades fins ara estan relacionades amb l’espai públic: de reparacions de voreres a millores de mobilitat, passant per parcs infantils i equipament a les platges, entre altres.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana de l’Ajuntament, Helena Rubio, diu: “Encoratgem la ciutadania a aprofitar els dies que queden per presentar les seves propostes, perquè és la forma de millorar el municipi des de la iniciativa popular”.

Rubio afegeix: “Els pressupostos participatius són una eina de pluralitat, en la qual la ciutadania pot prendre la paraula per dir què necessita el seu barri o en què pot ajudar-se aquells sectors socials que, a criteri, de les persones que proposen, mereixin el suport econòmic de l’Ajuntament”.

La regidora ha destacat també l’èxit assolit per les carpes participatives, que han permès presentar propostes a persones que no disposen de connexió a internet o tenen dificultats per usar plataformes digitals. “Això ens indica que no podem abandonar completament els canals presencials, perquè l’escletxa digital encara és viva”, subratlla.

Màxim 200.000 euros per proposta

Com l’any passat, l’import màxim de cada proposta no podrà superar els 200.000 euros. La quantitat sotmesa a votació ciutadana continua sent de 500.000 euros, limitant el cost de les propostes a un topall de 200.000 euros. Amb aquest màxim es vol diversificar les propostes que acabin realitzant-se i que no tota la partida sigui copada per un únic projecte.

Un cop més la presentació de propostes està oberta a persones empadronades i no empadronades, mentre que a les votacions podran participar-hi només els empadronats, sempre a partir dels 16 anys.

Recordem que les propostes que la ciutadania pot proposar i han d’estar relacionades amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030.

Un cop acabat el termini de presentació de propostes, el calendari dels pressupostos participatius serà el següent:

  • Estudi tècnic de les propostes: entre l’1 i el 26 d’agost de 2022.
  • Estudi de propostes per part del Consell Ciutadà: 8 de setembre de 2022.
  • Votacions de les propostes: entre el 16 de setembre i el 28 d’octubre de 2022.
  • Incorporació de les propostes guanyadores al pressupost per a 2023: durant el mes de novembre de 2022.

Si no disposeu de connexió a internet, o no esteu avesats a fer servir plataformes electròniques de participació, podeu anar al centre cívic Cinema Iris, la biblioteca Casa Nova de Segur o la biblioteca Ventura Gassol, de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores. Hi trobareu equip informàtic amb connexió i suport humà perquè us pugueu registrar i presentar la vostra proposta.