12/11/2021

Calafell retrata els agressors, no les víctimes, en una campanya contra el masclisme

Iniciativa del protocol local contra les violències sexuals en espais públics d’oci

L’Ajuntament de Calafell ha iniciat una campanya a la via pública que recorda que hi ha moltes actituds masclistes que són delicte. La iniciativa s’adreça especialment a les persones joves, que de vegades tenen normalitzades aquestes conductes. Però la seva gran novetat és que posa el focus en els agressors masclistes i no en les víctimes.

Per això, els “protagonistes” de les imatges de la campanya són homes, perquè són ells els que han de canviar d’actitud. “No és només aprofitar que va borratxa. És un delicte”, és un dels lemes de la campanya. Un altre: “No és només cridar-li a una noia. És un delicte”. Els cartells poden veure’s a les marquesines de les parades d’autobús i a altres plafons publicitaris situats als carrers del municipi.

La realització d’aquesta campanya és un dels compromisos del Protocol local contra les violències sexuals en espais públics d’oci, que l’Ajuntament de Calafell va aprovar el passat mes de febrer.

Al mes de juliol es va fer una primera part de la campanya mitjançant les xarxes socials. En aquell moment, l’escriptora i directora de cinema i televisió Mabel Lozano, un referent feminista estatal, se’n va fer ressó en una repiulada a Twitter. I precisament destacava que la vàlua de la campanya era posar “el focus on ha d’estar”.

Aprofitem per informar que Mabel Lozano serà el proper 14 de desembre a Calafell per a presentar el seu documental “Biografía del cadáver de una mujer”. El film ha guanyat el Premi Goya al millor curtmetratge documental de 2020. La projecció es farà al centre cívic Cinema Iris, a les 18 hores, i serà seguida per un col·loqui amb la directora. Aquesta activitat s’organitza amb motiu del Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Nenes i Nens.