22/11/2021

Calafell treu a licitació un paquet d’obres per import de 3,4 milions d’euros

Són els carrers pendents del centre de Segur, el centre cívic de Valldemar i un nou accés de vianants a la Ciutadella

L’Ajuntament de Calafell treurà a licitació en els propers dies un paquet d’obres per import de 3,4 milions d’euros. Són tres projectes: dos d’ells de renovació de carrers i millora viària i el tercer, de creació d’espais cívics i culturals. Les tres obres són les següents:

  • Primera fase del projecte de millora dels carrers del centre de Segur, entre la via del tren i la carretera C-31. Aquesta primera fase inclou el carrer Baixador, entre el carrer Pisuerga i la plaça Lola Boronat, i el passatge Baixador. Import: 1,4 milions d’euros. Quan acabi hi ha haurà una segona fase d’un import equivalent, que inclourà el carrer Emigdio Rodríguez Pita (fins al carrer Pisuerga), el carrer Segura i el carrer Xúquer.
  • Construcció del nou centre cívic de Valldemar, Montmar i Brises. Import: 1,3 milions d’euros. L’equipament s’aixecarà a un solar municipal del carrer Molina. L’edifici ocuparà una superfície d’uns 400 metres quadrats edificats, en una sola planta. Hi haurà un bar, per donar vida cada dia a l’espai, i dues sales per a activitats: una de gran, polivalent; i una de més petita, pensada més aviat per fer reunions. A més hi haurà uns vestidors i dutxes, ja que a l’exterior es farà una pista poliesportiva de l’estil dels Cruyff Courts.
  • Creació d’un nou accès de vianants a la Ciutadella Ibèrica. Import: 0,7 milions d’euros. Serà un accés més planer i segur que, en el futur, s’integrarà en la conversió de la C-31 en una via urbana. L’obra es finança amb una aportació del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, explica que es tracta “d’actuacions molt importants, tant pel seu cost econòmic com per la seva repercussió i impacte”. Ferré afegeix “acabar el centre de Segur i fer un centre cívic a la part més alta del municipi són reivindicacions històriques dels respectius veïnats, que ara quedaran satisfetes”.

De la seva banda, “la millora de l’accés a la Ciutadella és molt necessària, ja que l’actual forma d’anar-hi a peu no és l’òptima. Però és més, farem una obra amb visió de futur, ja que més endavant podrà integrar-se en el nou vial que reclamem a la Generalitat per a aquest tram de l’actual C-31”, conclou l’alcalde.