23/11/2021

Torna el cicle de cinema d’igualtat, amb motiu del Dia contra la violència masclista

Recuperem una altra activitat que havia quedat interrompuda per la pandèmia

Calafell recupera el cicle de cinema d’igualtat, després de 19 mesos d’aturada per la pandèmia. I ho fa amb una sessió que esdevé l’acte central del 25 de novembre, el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. També aquest dia 25, al vespre i a la nit, el Castell de la Santa Creu s’il·luminarà de color violeta, símbol de la lluita feminista.

L’última projecció del cicle va ser el febrer de 2020 i poc després s’havia d’interrompre per la declaració del primer estat d’alarma. Les projeccions tornen ara amb una pel·lícula documental que inclou el testimoni de nou dones víctimes de violència masclista: “Volar”, de la directora Bertha Gaztelumendi. La sessió serà aquest dia 25, a les 18 hores, al centre cívic Cinema Iris (Vilamar 21). La projecció serà seguida d’un col·loqui.

Recordem que Calafell s’ha adherit un any més al Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb un programa d’activitats que va començar a principis de novembre i no acabarà fins a la segona setmana de desembre. Totes les activitats, com el cinema d’igualtat, tornen a ser presencials, després que l’any passat, a causa de la pandèmia, fossin virtuals.

Recordem també que el dimecres 1 de desembre hi haurà una sessió del club de lectura feminista Hora Violeta, que comptarà amb la participació de l’escriptora Najat el Hachmi, que comentarà la seva obra “El lunes nos querrán”. Serà a la Biblioteca Ventura Gassol, de 18 a 19:30 hores. I que el dimarts 14 de desembre, es projectarà el documental “Biografía del cadáver de una mujer”, premi Goya al millor curtmetratge documental de 2020 a Mabel Lozano i posterior col·loqui a càrrec de la directora. Serà al centre cívic Cinema Iris, a les 18 hores, amb motiu del Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Nenes i Nens.