13/07/2022

El torneig internacional d’hoquei MNS ha deixat a Calafell 600 pernoctacions

L’organització passa balanç de l’impacte econòmic de la celebració d’aquesta competició

El torneig internacional d’hoquei MNS Rink Hockey, que va celebrar-se del 13 al 15 d’abril a Calafell, va deixar 600 pernoctacions. L’organització ha passat balanç de l’impacte econòmic de la celebració d’aquesta competició i ha estimat que podria superar els 60.000 euros.

Era un torneig de Setmana Santa i, per això, tenia també la missió de fomentar el turisme esportiu al municipi, a partir de l’arribada d’esportistes i els seus familiars. A més, va celebrar-se abans dels dies forts de la Setmana Santa, la qual cosa va ser decisiva per omplir 150 habitacions d’hotel, amb 500 pernoctacions, a més d’altres 100 pernoctacions per altres vies o en els dies anteriors o posteriors al torneig.

“Des d’aquest punt de vista, ha estat tot un èxit, més enllà de la gran festa esportiva que vam viure. Vam omplir llits en dies que, tot i ser Setmana Santa, encara tenen una ocupació molt baixa”, explica l’alcalde, Ramon Ferré.

Esportivament parlant, el torneig va aplegar 300 esportistes i 30 equips, 25 d’ells provinents de l’Estat espanyol; 2, de Suïssa; 1, de Portugal; 1, d’Itàlia; i 1, de França. Es van disputar 59 partits, de 5 categories diferents, entre equips inferiors i veterans, i tant masculins com femenins. Va ser a les 3 pistes del pavelló Joan Ortoll de Calafell i a la pista del Club Patí Vilafranca.

Els organitzadors van ser l’empresa Mare Nostrum Sport, especialitzada en esdeveniments d’aquesta mena en el món del bàsquet a la Costa Daurada i que enguany ha entrat en el món de l’hoquei de la mà del veterà jugador Jepi Selva. El conveni, que és per un total de quatre edicions, no implica cap aportació econòmica per part de l’Ajuntament, només la cessió de les instal·lacions i suport logístic, a més de la difusió de l’esdeveniment.

Selva ha destacat, com a punts forts del torneig celebrat, les instal·lacions de màxim nivell del pavelló Joan Ortoll i una oferta d’allotjament de qualitat per als participants i acompanyants. També ha destacat haver ofert resultats el moment, disposar d’un excel·lent servei mèdic i de fisioteràpia, el bon desenvolupament logístic del certamen i el ressó assolit a les xarxes socials i als mitjans de comunicació especialitzats en hoquei.