03/07/2024

En vigor la prohibició de vendre begudes alcohòliques als comerços a la nit

La mesura, aprovada per unanimitat a l’Ajuntament, vol garantir el dret al descans del veïnat i dels estiuejants

Ja està en vigor la prohibició de vendre begudes alcohòliques durant la nit als establiments d’alimentació de Calafell. La modificació de la normativa municipal, aprovada al març per unanimitat de tots els grups de l’Ajuntament, inclou altres restriccions horàries a la restauració. La finalitat és garantir el dret al descans del veïnat i dels estiuejants.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament, Marc Casellas, explica: “Des de l’1 de juliol, la Policia local ha estat avisant els establiments que no complien. Però a partir de divendres, que és el primer cap de setmana de vigència de la prohibició, ja s’actuarà, imposant sancions i exigint el tancament dels establiments”.

Casellas afegeix: “Desobeir les indicacions de la Policia local serà un agreujant de la infracció original”.

Les mesures, en concret, són:

  • Els establiments d’alimentació no podran vendre begudes alcohòliques entre les 10 de la nit i les 8 del matí. No hi haurà excepcions pel fet d’haver-hi festes populars.
  • S’implanten nous horaris per als establiments d’alimentació. De setembre a Sant Joan, hauran de tancar a les 10 de la nit. Els mesos d’estiu, a les 11.
  • Els establiments de restauració que ofereixen menjar per emportar o repartir hauran de romandre tancats de 2 a 7 de la matinada.

A més, es reforça la prohibició existent de consumir alcohol a la via pública. L’única excepció és en actes festius, com la barra del ball de festa major, o un sopar a la fresca d’una associació. Caldrà autorització cas per cas i no es podrà consumir fora de l’espai de la celebració.
    
El regiidor de Seguretat Ciutadana subratlla: “Calafell no té els grans problemes d’altres poblacions turístiques o d’alguns barris de Barcelona, però hi ha queixes i denúncies i hem d’atendre-les”. Casellas afegeix que les mesures “han estat debatudes i consensuades amb els sectors comercials i empresarials del municipi. I a més, han estat aprovades per unanimitat en el ple municipal”.