04/07/2024

L’app de la Policia local millorarà la seguretat ciutadana, amb una resposta més immediata en delictes com la violència de gènere

El sistema geolocalitzarà la víctima, encara que aquesta no pugui parlar, i hi enviarà una patrulla immediatament

La Policia local de Calafell ja té operativa una app que millorarà la seguretat ciutadana amb les seves diferents funcionalitats. Una de les més importants és que permet una resposta més immediata, ja que permet geolocalitzar la víctima d’un delicte fins i tot si no pot comunicar de viva veu, i enviar-li la patrulla més propera.

En casos com la violència de gènere, la dona amenaçada en tindrà prou amb lliscar un botó a la pantalla del mòbil i no caldrà que digui res per disparar l’alarma. El cap de la Policia local, l’inspector Albert Romero, explica: “Aquesta funció pot servir per a altres situacions de risc, però és vital en el cas de la violència de gènere, ja que facilita donar un avís sense que se n’assabenti el possible agressor”.

Romero també diu: “La geolocalització d’aquestes alarmes es mantindrà encara que la persona es mogui, fins que la patrulla arribi al seu costat”

En aquesta línia hi incideix també el regidor de Seguretat Ciutadana, Marc Casellas: “Una de les nostres prioritats és que les dones estiguin tranquil·les i segures. Aquesta app és una eina per a actuar abans no passi res. Actuar el més aviat possible és el millor, per a la víctima per descomptat, però també per a nosaltres, que preferim prevenir”.

“Hem fet proves i la reacció del sistema és d’uns tres segons”, afegeix el regidor.

L’app, que és gratuïta, està disponible tant per a Android com per a IOS, el sistema operatiu d’Apple. L’ususari s’ha de registrar i validar la inscripció amb un SMS que rebrà al seu mòbil. Un cop validat el procés, l’aplicatiu ja està plenament operatiu.

Per facilitar que hom es baixi l’aplicació al seu mòbil, a les dependències municipals i als establiments comercials hi haurà rètols amb els codis QR corresponents.

Un tret característic de l’app és que té quatre perfils d’usuari: veïns, comerços, turistes i visitants i personal de l’Administració. Aquesta segmentació correspon a les diferents situacions, que no són les mateixes. També permet encaminar adequadament les demandes de cada grup.

Finalment, mitjançant l’app la Policia local podrà enviar avisos i recomanacions als usuaris que així ho desitgin.