09/06/2023

Ja estan instal·lades les plaques fotovoltaiques del sostre del pavelló Joan Ortoll de Calafell

Aposta per la sostenibilitat, però també per l’estalvi econòmic

Les plaques fotovoltaiques del sostre del pavelló Joan Ortoll de Calafell ja estan instal·lades.
En els propers dies començaran a generar energia. I l’electricitat produïda serà consumida per aquest mateix equipament, però també podrà nodrir el consum d’altres instal·lacions municipals properes.

Tota l’energia produïda podrà destinar-se a altres equipaments que estiguin en un radi de 500 metres de distància. Per exemple el camp municipal de futbol Joan Rios, la comissaria de la Policia local o la Masia del Vilarenc, seu dels serveis locals d’ocupació.

Aquest ús podrà donar-se també quan s’instal·lin els altres dos sistemes de plaques fotovoltaiques previstos actualment: el de les cobertes del Mercat Vell i de l’escola El Castell, que també tenen a prop oficines i dependències municipals.

L’Ajuntament preveu anar ampliant la instal·lació de plaques solars a altres edificis municipals. El nucli de Segur serà objectiu prioritari. Segons un estudi realitzat, la superfície utilitzable pot arribar a generar fins a 100 quilovats de potència.

L’aposta per les energies renovables es basa en criteris ambientals i de sostenibilitat, sense obviar que reduir el cost del consum elèctric és important, més encara des que les tarifes es van disparar temps enrere.