25/10/2021

L’Ajuntament de Calafell manté congelats els impostos i taxes per cinquè any consecutiu

L’estalvi de costos de la municipalització de serveis permet mantenir l’equilibri entre despeses i ingressos sense haver d’incrementar la pressió fiscal

L’Ajuntament de Calafell aplicarà el 2022 els mateixos impostos i taxes que aquest 2021. De fet, serà el cinquè any consecutiu de congelació de les ordenances fiscals. Una congelació que continuarà en propers exercicis, segons ha anunciat l’alcalde, Ramon Ferré, en el ple municipal d’aquest 21 d’octubre.

Ferré ha explicat que la municipalització de serveis genera uns estalvis claus per no haver d’incrementar la pressió fiscal. “Les despeses creixen d’any en any, perquè puja el preu de les coses, per l’IPC, les revisions de contractes... Però els ingressos o són els mateixos o baixen per la situació i s’ha de buscar un equilibri”, diu. I afegeix: “Haver donat múscul a l’empresa municipal CEMSSA ha estat decisiu per contenir la despesa i evitar haver d’augmentar els impostos”.

I tot això, sense oblidar que l’any 2016 l’Impost de Béns Immobles (IBI) va baixar un 10%, complint una promesa de les eleccions de l’any anterior, i que va significar posar a disposició dels contribuents més de 2 milions d’euros, que perdia en ingressos l’Ajuntament.

Recordem que, l’any 2015, CEMSSA tenia 400.000 euros de pressupost, 20 treballadors i gestionava 3 serveis. Actualment, compta amb 7 milions d’euros, 230 treballadors i 11 serveis. Serveis que continuaran ampliant-se en el futur.

En l’esmentada sessió plenària, l’Ajuntament va aprovar introduir alguns retocs de funcionament intern a les ordenances fiscals, una part per adaptar alguns dels seus paràgrafs a novetats normatives i altres per millor els sistemes de comprovació fiscal. Però no es va tocar cap import o percentatge dels impostos pròpiament dits.