05/05/2020

L’Ajuntament estudia fer una festa major de tot el municipi per Sant Miquel, si la situació ho permet

Les festes de Sant Pere i de la Santa Creu s’han cancel·lat, com la resta de programacions culturals, per ser pràcticament inviables

L’Ajuntament de Calafell estudia la possibilitat de celebrar una festa major per a tot el municipi per Sant Miquel, a finals de setembre, si llavors la situació sanitària ho permet. El consistori ha cancel·lat tota la programació festiva i cultural de l’estiu, que inclou les festes majors de Sant Pere i la Santa Creu, als nuclis de la Platja i del Poble, respectivament. Però la festa del nucli de Segur de Calafell podria esdevenir enguany una celebració de tot el municipi.

L’alcalde, Ramon Ferré, ha manifestat: “Està tot suspès inclòs el Mercat medieval, que és el primer cap de setmana de setembre. No obstant, hem deixat fora de la cancel·lació d’actes la festa major de Segur, com a possible festa major excepcional de tot el municipi, sempre i quan ja hi hagi unes altres condicions i unes millores o avenços sanitaris que garanteixin la seguretat”.

L’Ajuntament va decidir cancel·lar les programacions culturals i festives de l’estiu a partir d’un informe de Protecció Civil que detalla les dificultats per realitzar actes públics, perquè les mesures de seguretat que es preveuen per a les properes setmanes i mesos fan pràcticament inviables les activitats tradicionals. A la vista d’això, l’Ajuntament ha decidit, a més, destinar el pressupost d’aquesta programació, d’uns 250.000 euros, a nodrir un fons municipal d’ajuts per fer front als efectes socials i econòmics de la pandèmia de la Covid-19.