28/07/2022

L’Ajuntament ha d’ampliar les partides de combustible per la pujada de preus dels carburants

Els serveis més afectats són els de neteja i de recollida de residus

L’Ajuntament de Calafell s’ha vist obligat a ampliar les partides de combustible per l’alça dels preus dels carburants. Això afecta especialment els serveis de neteja i de recollida de residus, el parc mòbil dels quals té nombre important de vehicles, molts d’ells de grans dimensions i gran consum. De fet, el combustible suposa una de les principals despeses en aquestes serveis.

El ple municipal celebrat aquest 26 de juliol ha aprovat una modificació pressupostària per import de 1.082.145 euros. D’aquest total, 739.590 euros van destinats a la neteja i la recollida de residus. I gran part són per encaixar la pujada de preus dels combustibles.

La resta d’aquests 739.590 euros és per cobrir la despesa en lloguer de vehicles i maquinària d’aquests serveis. Recordem que una de les licitacions per a l’adquisició d’aquests vehicles està impugnada per una de les empreses participants davant el Tribunal Català de Contractes Públics. Fins que no hi hagi resolució d’aquest organisme, la compra dels nous vehicles no podrà formalitzar-se i caldrà continuar assumit el lloguer per tal de no aturar el servei.

Amb la modificació pressupostària també s’assignen diners a diverses actuacions. Les més destacades són les següents:

  • 50.000 euros per a dos nous parcs infantils a les platges del municipi.
  • 19.665 euros per a millores en el transport públic urbà.
  • 80.000 euros per a cobrir la gratuïtat de les places d’escola bressol per a infants de 2 anys.
  • 80.000 euros per a hores extra de la Policia local, per a actuacions d’estiu com la lluita contra el topmanta.
  • 14.500 euros per a actes esportius.


Finançament de l’empresa CEMSSA

El ple ha aprovat també autoritzar l’empresa municipal CEMSSA a signar una operació de crèdit a llarg termini, per import de 3 milions d’euros, per a fer inversions. Caixabank ha presentat la millor oferta. Serà un crèdit a 10 anys, amb 2 de carència (durant la carència només es paguen interessos, sense amortitzar capital). El tipus d’interès serà l’euríbor a 3 mesos més un 0,45%. No hi ha comissions.


Plaques solars al centre esportiu Vilarenc Aqua

Finalment, el ple d’aquest 26 de juliol ha aprovat la sol·licitud de l’empresa Tandem Wellness, concessionària del centre esportiu Vilarenc Aqua, a instal·lar a la coberta de l’edifici plaques fotovoltaïques destinades a l’autoconsum d’electricitat.