27/07/2022

Calafell instal·la radars pedagògics per monitoritzar la velocitat del trànsit i poder prendre mesures

Els aparells, que són de fàcil instal·lació, donaran també dades reals de volums de circulació

L’Ajuntament de Calafell ha començat la instal·lació de radars pedagògics a diferents zones del municipi. Aquesta mena de radar, que informa però no sanciona, permetrà monitoritzar la velocitat del trànsit i donarà dades reals d’aforament, que permetran prendre mesures correctores quan es detectin problemes.

El tinent d’alcalde de Mobilitat, Miguel Ángel Perín, explica que “la incorporació d’aquests elements dins del pla de mobilitat del municipi servirà per tenir lectures reals del nombre de vehicles que passen per un indret determinat i a quina velocitat van”. Perín afegeix: “Són dades indispensables per a trobar la millor solució en cada cas”.

Els nous radars pedagògics funcionen amb bateries recarregables o amb bateries de recàrrega solar. Així no es depén de la xarxa elèctrica i, per tant, la col·locació és ràpida i no cal obra civil. Les dades obtingudes es descarreguen a una aplicació mitjançant Bluetooth.

Aquests aparells estan configurats per poder donar informació al conductor sobre la velocitat a la qual circulen. Es tracta d’una opció que s’aplicarà si es creu convenient, però sempre que no causi distraccions als conductors.