08/11/2021

L’escola municipal de música està aturada per un contenciós entre arquitectes

L’Ajuntament es mostra enutjat per un retard que s’acosta ja a un any

El projecte de la nova escola municipal de música i arts de Calafell porta un any de retard, causat pels recursos presentats pels equips d’arquitectes que participen en el concurs per adjudicar la redacció del projecte. El contenciós es troba actualment al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, sense la resolució del qual no es pot tirar endavant amb l’adjudicació.

L’Ajuntament mostra el seu enuig per aquesta situació, que bloqueja una de les principals inversions municipals d’aquest mandat, i la més important en equipaments culturals en molts anys.

L’alcalde, Ramon Ferré, diu que “la nostra intenció era acabar les obres del carrer Jesús aquest novembre i, acte seguit, començar les de l’escola de música. Però aquest calendari ja és impossible”.

Ferré afegeix que l’adjudicació de la redacció del projecte “està encallada en el primer dels tràmits i no podem descartar que hi hagi noves impugnacions quan, un cop desbloquejada aquesta fase, s’entri a les fases posteriors”. I comptant que el retard podria continuar acumulant-se, l’Ajuntament ha pres una decisió sobre el finançament del futur equipament educatiu i cultural. En concret, demanarà a la Diputació de Tarragona dedicar a un altre projecte la subvenció que havia aconseguit per a aquest.

“Es tracta de no perdre els 700.000 euros que estaven aprovats i aprofitar-los en una altra obra. En concret, demanem destinar-los a la construcció del centre cívic de Valldemar, Montmar i Brises, on els diners es podran aprofitar dins de termini, ja que és una obra que començarà properament”, diu l’alcalde. “Això no treu”, afegeix Ferré, “que busquem altres subvencions per a l’escola de música, que recordem que tindrà un cost d’uns cinc milions d’euros”.

D’acord amb els estudis del projecte docent del futur centre, aquest tindrà uns 300 places i podrà captar una demanda detectada tant a Calafell com a tota la comarca. Actualment, un 40% dels alumnes de les escoles de música i art del Baix Penedès són del nostre municipi.

El centre es crearà a Cal Rion, un edifici del segle XVIII situat a la cruïlla dels carrers Principal i Josep Bergés i Barba, al cor del nucli antic. Està protegit al catàleg històric local. La seva recuperació és una de les grans iniciatives per revitalitzar el nucli antic de Calafell, amb la creació d’un gran equipament cultural.