07/08/2020

L’Oficina Municipal d’Esports ajudarà les entitats a posar-se al dia i complir totes les normatives

El servei també treballarà en altres àmbits per millorar la qualitat i la seguretat de la pràctica esportiva al municipi

L’Ajuntament de Calafell ha presentat als clubs i entitats esportives l’Oficina Municipal d’Esports, un nou servei que els ajudarà a posar-se al dia i complir totes les normatives. També recollirà les seves necessitats i demandes per mirar de donar-li solució. És un mecanisme equivalent al que funciona des de fa temps per a les entitats culturals, socials i veïnals, però adaptat a les especificitats del món de l’esport.

L’Oficina, a més, té la missió de coordinar i optimitzar l’ús i els horaris dels equipaments esportius municipals, a més de vetllar per la seguretat i la salut en la pràctica esportiva. Un encàrrec, aquest darrer, que té la seva prova de foc en la gestió de prevenció dels riscs de la pandèmia de la Covid-19.

També treballarà en la planificació de nous equipaments que equilibrin el sistema esportiu municipal, en l’organització d’esdeveniments i en activitats de formació i capacitació per als esportistes i per a les entitats. Així mateix, farà un seguiment constant del manteniment i la conservació de les instal·lacions esportives, entre altres tasques.

Però la feina més immediata serà la posada al dia de les entitats. Segons el regidor d’Esports, Artur Peña, “les entitats han de complir moltes obligacions, cada vegada més, de tipus legal, fiscal, d’actualització d’estatuts, de transparència i digitalització fins i tot... No són tràmits senzills i requereixen un suport professional que no està a l’abast d’entitats sense ànim de lucre”. Peña afegeix: “Qualsevol error o incompliment involuntari, pot comportar conseqüències greus per a les juntes directives”.

“Per això”, diu també el regidor, “l’oficina ens dóna tranquil·litat a tots. Als clubs, perquè poden dedicar-se a organitzar les seves activitats, sense preocupar-se de la paperassa i la burocràcia. I a l’Ajuntament, perquè podem ser també responsables”.

L’Oficina Municipal d’Esports estarà ubicada físicament a la regidoria d’Esports, al complex Vilarenc Aqua. I tindrà un horari de tarda per facilitar l’atenció a les entitats. Per tirar endavant el servei l’Ajuntament ha contractat externament l’empresa Optimus, una firma especialitzada en gestió i assessorament esportiu, puntera al seu sector i que ja ha treballat anteriorment per al municipi.