06/02/2017

Orange invertirà 3,2 milions d’euros per fer arribar la fibra òptica a més de 19.000 llars i negocis de Calafell

L’operadora i l’Ajuntament acceleren el desplegament d’infrastructures de comunicacions d’última generació

L’operadora de telecomunicacions Orange invertirà 3,2 milions d’euros a Calafell per desplegar-hi la xarxa de fibra òptica. L’empresa calcula fer arribar aquesta tecnologia, llargament reclamada al municipi, a més de 19.000 llars i negocis. Operadora i empresa han acordat accelerar aquest desplegament, així com per millorar la cobertura mòbil amb la tecnologia 4G.

L’alcalde, Ramon Ferré, ha rebut la gerent de RElacions Institucionals d’Orange España, Montserrat Cerez, i al gerent de fibra a Catalunya d’aquesta operadora, José Manuel Serra, per valorar l’estat dels projectes. Orange ha comunicat que la seva intenció es fer arribar la fibra a la pràctica totalitat de les unitats immobiliàries del municipi.

La companyia preveu executar la major part d’aquest projecte durant l’any 2017. Per aconseguir-ho és un factor clau la concessió dels permisos d’instal·lació per part de les comunicats de propietaris i administradors de finques. Amb aquesta finalitat, els tècnics d’Orange han començat aquests dies les visites als veïns i comunitats per informar-los dels avantatges de la instal·lació de la fibra òptica, que és gratuïta i no significa cap compromís de contractar serveis.

També inversió en telefonia mòbil

En un comunicat que ha publicat, Orange ha recordat que ja ha invertit 300.000 euros en el llançament dels serveis mòbils 4G al municipi. “Gràcies a això”, diu l’operadora, “més del 90% dels calafellencs poden gaudir de la màxima velocitat en transferència de dades mòbils”.

De la seva banda, l’alcalde ha tornat a destacar els beneficis que representen els projectes d’aquesta operadora, “i d’altres que vulguin entrar al nostre municipi”, tant per als ciutadans particulars com “per al desenvolupament econòmic i empresarial de Calafell, que té en les males telecomunicacions, amb xarxes i tecnologies obsoletes, un dels seus principals hàndicaps”.

Orange agraeix l’Ajuntament i el suport i les facilitats rebudes, així com la coordinació que hi ha amb els serveis tècnics municipals per tirar endavant les feins de desplegament amb les menors molèsties per als veïns i per informar de l’arribada d’aquests nous serveis.

Segons l’operadora, projectes com el de Calafell formen part  de “l’ambiciós pla de desplegament de xarxes de nova generació que està duent a terme Orange España, per arribar amb la seva xarxa de fibra òptica a 14 milions de llars el 2019”. La companyia hi invertirà entre 1.500 i 1.700 milions d’euros. A més, Orange explica que està invertint “uns altres 1.500 milions d’euros en el seu desplegament 4G, amb l’objectiu d’arribar amb la seva cobertura de quarta generació mòbil al 95% de la població aquest mateix 2017”.