16/05/2022

Al pavelló Joan Ortoll de Calafell s’hi van posar més de 100.000 vacunes contra la covid

Aquest dilluns es fa un homenatge als 177 professionals que van participar en la campanya

El centre de vacunació massiva del pavelló Joan Ortoll de Calafell ha administrat més de 100.000 vacunes contra la covid, durant els 9 mesos que ha estat operatiu. Aquest dilluns, 16 de maig, es farà un homenatge públic als 177 professionals, de totes les categories i especialitats, que van participar en la campanya. L'Ajuntament, a més, posarà properament una placa al pavelló en record d'aquella gesta i de totes les persones que van fer-la possible, tant els sanitaris com moltes altres persones.

De les 100.000 dosis esmentades, entre primeres, segones i terceres, una mica més de la meitat (51.000) s’han posat al veïnat del nostre municipi. I és perquè el vacunòmetre estava obert a persones de tot arreu, no tan sols a les de Calafell. El municipi ha estat solidari amb el país aportant un gran espai com el pavelló Joan Ortoll i tot d’altres recursos humans i materials. Però, a la vegada, tenir un centre de vacunació ha facilitat vacunar-se a la població del municipi. Ha estat clau per assolir uns percentatges de vacunació que poden considerar-se un èxit.

Les últimes vacunes al Joan Ortoll es van posar el passat 25 de març. Salut va decidir el tancament del vacunòmetre perquè les dosis administrades en les setmanes anteriors era molt baix. Els alts percentatges d’immunització assolits ja no justificaven usar espais de grans dimensions.

Helena Rubio, tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets Socials, ha estat al capdavant del dispositiu municipal de Salut durant aquesta època de vacunació i explica: “Hem d’anar recuperant la normalitat en tots els àmbits de la vida, també en aquest. I la vacunació que pugui haver-hi encara s’ha d’integrar en l’activitat sanitària quotidiana, en els espais en què aquesta ha de tornar a desenvolupar-se”.

Agraïment del departament de Salut

D’altra banda, el departament de Salut de la Generalitat ha fet arribar el seu agraïment a l’Ajuntament de Calafell per la col·laboració rebuda durant la campanya de vacunació. És un agraïment pel suport material, en forma d’espais cedits i mobiliari. Però també pel suport en efectius humans, per part de molts departaments municipals que han participat en el dispositiu de vacunació: el personal de Salut i dels serveis socials, la brigada municipal, els serveis de neteja, el voluntariat de Protecció Civil, la Policia local, els serveis locals de comunicació...