17/02/2021

Aprovat el Pla local d’Igualtat de Calafell per al període 2021-2024

Preveu 71 accions per aconseguir la igualtat real entre dones i homes al municipi

El ple de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat el Pla local d’Igualtat per al període 2021-2024. El Pla serà l’eina principal de les polítiques d’igualtat municipals en els tres propers anys i constitueix un full de ruta amb tasques reals, fàcils de portar a terme, i efectives. Ha tirat endavant per unanimitat.

Segons ha explicat la presidenta de la comissió d’Igualtat i Drets Socials de l’Ajuntament, Isabel Bou Bayona, “és un pla ambiciós, però realista. La pandèmia pot condicionar-nos molt, però per això el pla és flexible i adaptable, segons les circumstàncies de cada moment”.

El document preveu 71 accions a desenvolupar en tots els àmbits de la vida quotidiana i de la interacció social, amb l’objectiu genèric d’aconseguir la igualtat real entre dones i homes al municipi. Les prioritats concretes són les següents:

–Eliminar les fonts de desigualtat entre homes i dones al municipi de Calafell per fer efectius tots els drets de les dones.

–Fer tot el possible per eradicar les violències masclistes i donar suport a les víctimes (dones supervivents). Suport a l'atenció a la dona víctima de VM i els seus fills i filles, més accions preventives.

–Donar més visibilitat a dones referents en tots els sectors, al comerç, esport, educació, restauració, sanitat...
 
–Desenvolupar accions específiques per empoderar les dones a nivell social, polític i econòmic, perquè les dones tinguin més oportunitats i més capacitats.

–Recursos per a dones joves començant la seva carrera professional o el seu negoci, visibilització de la bretxa salarial, de la manca de conciliació vida familiar i laboral...
 
–Més propostes culturals per conèixer la història de les dones, visibilitzar el seu rol al llarg del temps, i per empoderar les dones.

–Activitats de concienciació, activitats preventives i formatives a centres educatius. La concienciació per la igualtat comença a la infància, a les escoles, a les tasques domèstiques, al respecte a l’altre.

–Més accions per revertir la crisi de la Covid de cara a les dones. Mesures de conciliació en moment de pandèmia.

–Amb el Pla de Xoc contra la pobresa, mesures d'integració per les dones i les seves famílies.

–Treballar des d'una perspectiva transversal amb la implicació de tots els departaments de l'ajuntament, partits polítics, entitats, associacions, la ciutadania en general, de manera participativa i consensuada.

 

Més informació