24/01/2024

Calafell celebrarà aquest diumenge, 28 de gener, la 74a festa dels Tres Tombs

La festa es farà al Passeig de la Unió a partir de les 9 del matí

Calafell celebrarà diumenge vinent, 28 de de gener, la 74a edició dels Tres Tombs. La festa tornarà a fer-se, per tercer any consecutiu, al Passeig de la Unió, que connecta els nuclis del Poble i de la Platja. I s'hi preveu la participació d'una trentena de carruatges.

La sortida de la comitiva es farà cap a les 11:30 hores, i la benedicció dels animals en completar-se el primer torn, al mateix Passeig, a l’altura del pavelló Joan Ortoll. A partir de les 9 del matíi haurà un espai de brasa, amb calçots, carn, carxofes..., i una fira artesana. També es vendran les tradicionals coques de Sant Antoni.

La tinent d’alcalde de Cultura, Mònica Trepat, convida tothom a “gaudir d’aquesta festa tradicional, que ens parla de parts importants de la vida d’abans”. Trepat ha afegit: “El circuit pel Passeig de la Unió, de pujada i baixada, permet gaudir-ne amb comoditat per als assistents, la qual cosa fa la festa encara més atractiva”.

La previsió del temps apunta a un diumenge assolellat, potser amb algun núvol. D’aquesta forma es compliria també la tradició que mai no ha plogut durant la celebració dels Tres Tombs. De fet, la festa només s’ha cancel·lat una vegada en tota la seva història, l’any 2021, a causa de les restriccions per la pandèmia de la covid

Els Tres Tombs de Calafell són organitzats per l’Ajuntament i l’entitat local Els Peterols, amb el suport de la Coordinadora dels Tres Tombs de Catalunya i la Diputació de Tarragona. A més, la festa compta amb la col·laboració o patrocini de les empreses Biguetes Solé, Marbres Costa, Excavacions Vallès, Equilater, Romi Assessors, Daimat i Ortoll i Fills, i el col·lectiu festiu Esgangalats.