13/11/2023

Calafell farà canvis importants en el Carnaval per a aconseguir uns horaris més racionals i atreure un públic més familiar

Les modificacions, coordinades amb la resta de rues del Penedès Marítim, sumaran una quarta rua a les tres tradicionals

L’Ajuntament de Calafell introduirà canvis importants, fins i tot radicals, en el Carnaval a partir de la propera edició. Aquestes modificacions busquen aconseguir uns horaris més racionals i atreure un públic més familiar. També milloren la compatibilitat amb els horaris de les diferents rues que se celebren als municipis del Penedès Marítim, amb els quals s’ha coordinat tot plegat.

A més, aprofitant aquests canvis, hi haurà una quarta rua, afegida a les tres que tradicionalment se celebraven al municipi en els darrers anys.

Les novetats són les següents:

 

  • La rua de diumenge a la tarda al Poble, passa a celebrar-se el divendres al vespre. Això escurçarà el temps perquè les comparses arribin des de la precedent rua al Vendrell. Facilitarà la puntualitat en la sortida i, avançant-ne l’hora, també que hi puguin assistir els més petits.
  • La rua de divendres a la nit a Segur es trasllada a dissabte al migdia. També es busca el públic familiar i que els participants es quedin a dinar a Segur. Fins ara, aquesta rua començava tard i sovint amb força fred i part del recorregut desangelat. A més, les comparses i carrosses ho tindran millor per anar a les rues de Cunit i de Cubelles, que són dissabte a la tarda.
  • Dissabte a la nit, es manté la tradicional rua a la Platja.
  • Diumenge, a la tarda, es farà una altra rua a la Platja, també adreçada al públic familiar. Sent a la tarda, s’evitarà coincidir amb la rua matinal a l’Arboç.


Els recorreguts

Els recorreguts vigents fins ara no varien, fora de la rua de Segur, que es farà en sentit invers, amb final al Port. L’itinerari de la nova rua de la Platja es donarà a conèixer properament.

L’Ajuntament creu que aquests canvis seran una millora considerable de les celebracions del Carnaval. Tot mirant, a més de solucionar problemàtiques que s’arrosseguen des de fa més de 20 anys, sense aconsegir resoldre-les malgrat diversos intents i alguns canvis anteriors.