18/02/2022

Calafell farà obligatòria la recollida de residus porta a porta per a les activitats comercials

Els establiments podran optar pel servei que prestarà l’Ajuntament o per un gestor privat

L’Ajuntament de Calafell farà obligatòria la recollida de residus porta a porta per a les activitats comercials del municipi. Els establiments podran optar pel servei que prestarà el propi Ajuntament o per un gestor privat, però aquesta recollida deixarà de ser voluntària com fins ara.

La implantació d’aquest porta a porta comercial serà gradual al llarg dels propers mesos i anirà acompanya d’una campanya d’informació, amb la intervenció d’educadors ambientals. El nou servei hauria d’estar operatiu al 100% abans d’acabar l’any.

El tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos,  ha explicat, en el ple ordinari d’aquest 17 de febrer, que aquesta mesura busca dos objectius. D’una banda, incrementar el percentatge de recollida selectiva, que al municipi té encara un índex molt baix. De l’altra, millorar la neteja als carrers comercials, que presenta històricament algunes deficiències.

Segons Marcos, “tenim l’experiència de molts anys del porta a porta comercial voluntari i, per tant, estan perfectament detectades las mancances. Hi ha diverses coses a millorar, no tan sols l’obligació, però aquesta serà la forma de garantir les altres”.

Entre aquestes altres qüestions, el regidor indica que es regularan els horaris en què els establiments poden treure les escombraries. “Així s’evitarà que hi hagi contenidors al carrer tot el dia”, afegeix Marcos.