05/05/2022

Calafell se suma al dia internacional d’acció per a la salut de les dones

Hi ha un programa d’activitats centrades en la salut sexual femenina

L’Ajuntament de Calafell se suma al dia internacional d’acció per a la salut de les dones, que es commemora el proper 28 de maig, amb un programa d’activitats al llarg de tot aquest mes i part del de juny. Els centres cívics i les biblioteques del municipi acolliran aquestes activitats, que estaran centrades en la salut sexual de les dones.

L'origen d'aquesta commemoració es remunta a l'any 1987, quan en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que va tenir lloc a Costa Rica, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació d'un Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones.

L'objectiu d'aquest esdeveniment, que cada any se celebra el 28 de maig, és fer difusió de l’estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, i del compromís de les administracions per donar-hi resposta.

El programa d’activitats, organitzat pels serveis d’Igualtat de l’Ajuntament de Calafell, és el següent:


5 de maig
Al centre cívic Cinema Iris, a les 18 hores
Projecció del documental “Venus: confessions de dones nues” (Dinamarca, 2017), de les directores Lea Glob i Mette Carla Albrechtsen. Amb presentació i col·loqui posterior a càrrec del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones).


18 de maig
A la Biblioteca Ventura Gassol, a les 18 hores
Club de Lectura Feminista Hora Violeta, amb el llibre “Nascudes pel plaer”, de Mireia Darder. Inscripcions a biblioteques@calafell.cat o al 977 691 284.


25 de maig, 1 de juny i 8 de juny
Al centre cívic Montse Civit, de 18 a 19:30 hores
Taller: Menopausa i cicle vital. Inscripcions: presencialment en horari de matí als centres cívics, a espaiscivics@calafell.cat o al 977 699 009 (extensió 2490).


26 de maig
Al centre cívic Montse Civit, a les 18 hores
Xerrada participativa: Salut sexual femenina. Inscripcions: presencialment en horari de matí als centres cívics, a espaiscivics@calafell.cat o al 977 699 009 (extensió 2490).