17/12/2006

Lliurament dels premis la mar de lletres

Vicenç Ambrós, Montserrat Gil, Maria Jaime Lozano i Xavier Valeri han estat els guanyadors dels premis literaris “La Mar de Lletres”, que cada any organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Calafell. Aquests premis, que s’han lliurat avui a la Casa-Museu de Carlos Barral, comprenen diverses modalitats: Poemes de Mar, Contes de Nadal ( en dues categories: sènior i júnior), i Premi de Recerca Climent Rollan.

VICENÇ AMBRÓS, MONTSERRAT GIL, MARIA JAIME LOZANO I XAVIER VALERI, GUANYADORS DELS PREMIS LITERARIS “LA MAR DE LLETRES”
Calafell,17 desembre 2006.- Vicenç Ambrós, Montserrat Gil, Maria Jaime Lozano i Xavier Valeri han estat els guanyadors dels premis literaris “La Mar de Lletres”, que cada any organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Calafell. Aquests premis s’han lliurat avui a la Casa-Museu de Carlos Barral, escriptor i editor de reconegut prestigi.
En un ambient essencialment poètic en què, abans del lliurament de premis, Jaume Calatayud i Vicente Monera han fet un recital de poemes de J. V. Foix, Miquel Martí i Pol, Pere Quart i Josep M. de Sagarra, l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha volgut encoratjar els participants a conservar i potenciar “aquesta virtud que teniu, i que ens ajuda a gaudir de la cultura en lletres majúscules”. Olivella també ha afirmat que els premis “La Mar de Lletres” són “fonamentalment un espai de creació artística i de transmissió de valors”, i per això s’ha mostrat satisfet “de comptar amb calafellencs del món de la cultura, animats a participar per tal de fer un Calafell més cultural, més ric i més participatiu”.
Aquesta és la sisena edició dels premis “La Mar de Lletres”, que comprenen diverses modalitats: Poemes de Mar, Contes de Nadal (en dues categories: sènior i júnior), i Premi de Recerca Climent Rollan. Aquesta any han participat en el concurs un total de 114 treballs, “cosa que exemplifica, ha dit el regidor de Cultura, Miquel Roso, “que Calafell no s’atura i està més viu que mai culturalment”.
En la modalitat Poemes de Mar, dels 65 poemes presentats el guanyador ha estat Vicenç Ambrós, de Lluçà (Barcelona), qui ha rebut el premi de 300 euros pel poema “Remor de fons”. En segon lloc ha quedat classificat el poema “L’oceà nàufrag”, de Maria Montalbà, de Barcelona, qui ha rebut el premi de 180 euros.
Al premis Contes de Nadal s’hi han presentat 29 contes. D’aquests, el guanyador de la categoria sènior ha estat per a Montserrat Gil, de Campdevànol (Girona), qui ha rebut 420 euros pel conte “La vareta màgica”. En segon lloc, Joan Constans, de Barcelona, ha rebut 220 euros per “Nadal al cel de les oques”. I el tercer ha estat per a Jesús Maria Tibau, qui ha obtingut 300 euros pel conte “De paper de plata”. I en la categoria júnior la guanyadora ha estat Maria Jaime Lozano, d’Esparreguera, que ha obtingut 180 euros.
Finalment, el guanyador del premi Recerca Climent Rollan ha esta pel treball “L’home més odiat”, de Xavier Valeri, de Sant Joan les Fonts, qui ha obtingut 300 euros. El segon premi, valorat en 180 euros, ha estat per a Pilar Riera pel seu treball titulat “Càndida Pérez”.
Com ha explicat Miquel Roso, “tots els treballs presentats al concurs seran publicats en un llibre”, ja que, segons ha dit, “l’Ajuntament de Calafell sempre ha mostrat una especial preocupació per la cultura, i ho demosra el fet que és un dels ajuntaments que publica més llibres”.