03/01/2014

Neix a Calafell l’associació Sol Pots Lluitar? (SPLAF), dedicada als afectats de fibromiàlgia

Calafell ja compta, a partir d’ara, amb una associació dedicada a les persones afectades de fibromiàlgia. Sol Pots Lluitar? (SPLAF) és una nova entitat creada recentment per persones afectades per aquesta malaltia.

Calafell ja compta, a partir d’ara, amb una associació dedicada a les persones afectades de fibromiàlgia. Sol Pots Lluitar? (SPLAF) és una nova entitat creada recentment per persones afectades per aquesta malaltia, i que vol ser una eina de suport per a totes aquelles persones que pateixen fibromiàlgia.

Des de l’Ajuntament de Calafell es valora molt positivament la creació d’aquesta associació, que és la primera al municipi dedicada a les persones que pateixen fibromiàlgia. El regidor de Sanitat, Francisco Clavero, afirma que “la fibromiàlgia és una malaltia que afecta un nombre considerable de persones i que per les seves especials característiques és molt important el reconeixement i el contacte entre els pacients. Per això és fonamental el paper de les associacions”.

Aquesta nova associació està presidida per Francisca Casado, i compta amb dues persones més al capdavant, una de les quals és fisioterapeuta. L’Ajuntament de Calafell els ha cedit un espai a les Dependències Municipals de la Platja, on cada dijous de 16h a 19h. ofereixen diverses activitats dirigides als afectats per fibromiàlgia. Així, per exemple, es duen a terme tallers, manualitats i gimnàstica. Aquestes activitats estan orientades principalment a estimular la memòria, ja que, com explica, Francisca Casado, “un dels efectes d’aquesta malaltia és la pèrdua de memòria i de concentració”.

Des de la seva recent creació, de moment ja hi ha una desena de persones que habitualment assisteixen als serveis que ofereix Splaf. L’objectiu és donar-se a conèixer entre el cada vegada més nombrós col.lectiu de persones afectades que hi ha a Calafell, per tal de donar-los tot el suport necessari, ja que sovint el diagnòstic d’aquest malaltia comporta que el pacient se senti molt afligit. “Volem aportar una mica d’alegria a aquelles persones que, com nosaltres, en un primer moment es poden sentir desconcertades pel diagnòstic d’aquesta malaltia”, afirma Casado. Així mateix, el fet d’entrar en contacte amb persones que passen per la mateixa situació, també afavoreix que aquestes persones se sentin reconfortades i més animades a viure amb les limitacions que la malaltia comporta.

Splaf, a més, ja ha contactat amb els serveis mèdics del CAP de Calafell, amb qui han acordat coordinar-se per tal que aquelles persones a qui se’ls diagnostica aquesta patologia, coneguin l’existència d’aquesta associació. De fet, segons explica Francisca Casado, algunes de les persones que estan utilitzant els seus serveis han arribat a través de la recomanació del CAP de Calafell.